Mindfulness training bij autisme Arnhem
ZHOO biedt voor volwassenen met autisme een 8-weekse Mindfulness training aan. De training is gebaseerd op het mindfulness protocol van de GGz, ontwikkeld door Annelies Spek (Centrum Autisme Volwassenen). Deze training is speciaal afgestemd op mensen met autisme. Zo is bijvoorbeeld het taalgebruik aangepast en wordt er rekening gehouden met de informatieverwerking. Mindfulness groep is beperkt van omvang en er wordt vooral geoefend (het is dus geen praatgroep).

Deelnemer Henk: Ik vond het heel erg fijn, ben blij dat ik de training gevolgd heb.

Wat levert deze training op:
Het helpt om minder te piekeren
Het helpt om beter met verandering en moeilijkheden om te gaan
Je krijgt een persoonlijk plan voor meer rust, balans en plezierMindfulness training van ZHOO in het kort:
Unieke combinatie van mindfulness en ontspannings oefeningen;
Digitale mindfulness oefeningen die je overal kunt beluisteren op computer, telefoon, i-phod;
Kleine groep van 6-8 deelnemers, waardoor er ook ruimte is voor persoonlijke aandacht;
Speciaal afgestemde ruimte met vloerverwarming, matten en kussens;

Praktische trainings informatie:
Maandagen: 30 augustus, 6,13,20,27 september, 4,11,18 oktober
Tijd: 20.15-21.30 uur 90 minuten
Trainer: Claudia Leenaars
Locatie: Online via Zoom
Kosten: € 199,00 inclusief BTW, € 385,00 exclusief BTW indien het wordt vergoed door uw bedrijf

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is een techiniek waarbij je focust je op één bepaald onderdeel. Dit kan bijvoorbeeld de ademhaling zijn of je lichaam. Steeds wanneer je afgeleid raakt door gedachten, lichaamssignalen of wat anders, dan leer je daar bewust van te worden en hier niet over te oordelen. Vervolgens laat je de aandacht voor datgene wat je afleidt weer los en ga met je aandacht terug naar datgene waarop je focust.

Wat levert dat op?
* Het helpt om bewuster te worden van je gedachten en lichaamssignalen
* Het helpt om mild te zijn over je gedachten en lichaamssignalen
* Het helpt om grenzen beter aan te voelen
* Het helpt om beter om te gaan met piekergedachten, veranderingen en moeilijkheden.

De opbouw van de Mindfulness training:
De mindfulnesstraining duurt 8 weken. Elke week is er een online bijeenkomst, die 75 minuten duurt. In de training beoefenen we mindfulness-oefeningen zoals de ademhalingsmeditatie en de bodyscan. Hierdoor ontdek je wat de oefeningen jou opleveren. Bijvoorbeeld dat je beter kunt ontspannen of slapen. De oefeningen worden afgewisseld met ontspanningsoefeningen, waardoor je beter kunt concentreren op de mindfulnessoefeningen.

In het tweede deel van de training worden de mindfulness oefeningen verdiept. De verdieping en huiswerkoefeningen zorgen ervoor dat je de technieken ook ècht eigen maakt. Het oefenen kost dagelijks maar 10-20 minuten. Je krijgt de oefeningen digitaal aangereikt zodat je overal kunt oefenen. Aan het einde van training maken we een persoonlijk mindfulness plan. Hiermee kan je mindfulness eenvoudig in je dagelijks leven integreren. Tussentijds is er een individuele sessie van 30 minuten waarin iedere deelnemer vragen kan stellen.

Na de training krijg je als je dat wilt regelmatig gratis tips en oefeningen via mail toegestuurd. Deze helpen je om mindfulness ook echt in het dagelijkse leven te integreren. Ook zijn er regelmatig terugkom momenten waarbij je jouw kennis kunt opfrissen en je nieuwe informatie en tips krijgt.

Info en Aanmelden:
Voor info of aanmelden klik op bovenstaande blauwe button. Of mail naar info@zhoo.nl. Ik ontvang dan graag uw naam, mail adres en telefoonnummer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Claudia Leenaars, via info@zhoo.nl of tel: 06-53964826

ZHOO zorgt voor aandacht & ontspanning op moment dat JIJ dat nodig hebt.