ZHOO.NL

Ondanks drukte en hectiek toch ontspannen leven en werken!

Training en coaching
Mindfulness, ontspanning en stressmanagement

De winst van een mini pauze

Hersteltijd nemen werkt!
Herken je dat? Dat je jezelf aan het einde van de dag uitgeput voelt? Dat de dag is omgevlogen. Je hebt voor je gevoel maar weinig kunnen doen. Met een ontevreden onderbuikgevoel rij je naar huis. Uit onderzoek blijkt dat tussendoor hersteltijd nemen, ervoor zorgt dat je meer het gevoel hebt een waardevolle bijdrage te leveren.

Meer scherpte en creativiteit
Dus tijd om (mini)pauzes in te plannen! Een mini pauze helpt je om je lichaam en geest te ontspannen en het zorgt voor meer scherpte en creativiteit. Hoe pak je dat aan? Doe iets wat niet veel concentratie vergt en doe dit met aandacht. Bijvoorbeeld een kop thee zetten, kopieën maken of opruimen van spullen.

Ruimte voor nieuwe inzichten
Doordat het weinig concentratie vergt en je toch met aandacht iets doet kan je brein zich herstellen. Je brein gaat ondertussen ordenen, deleten en verwerken. Op deze manier krijgt je brein ook weer ruimte voor nieuwe inzichten en ervaringen. Je zal merken dat je erna verfrist en met nieuwe energie weer verder kan! Zo simpel is het. Maar... je moet het wel doen.

Wat kan je helpen?
Zet een alarm ter herinnering aan. Ga door de weerstand heen om toch te blijven doorwerken! Voel je niet schuldig. Weet dat je het voor een goed doel doet. Namelijk voor het leveren van een goede bijdrage! Tip: begin met één mini moment en bouw dit uit naar drie mini momenten op een dag.

Ik wens je succes en hoor graag je ervaringen!

Hartelijke groeten,

Claudia Leenaars

ZHOO.NL