ZHOO.NL

Ondanks drukte en hectiek toch ontspannen leven en werken!

Training en coaching
Mindfulness, ontspanning en stressmanagement

Recept voor ontspannen feestdagen

Vandaag heb ik speciaal voor jou een recept gemaakt. Namelijk het recept voor ontspannen feestdagen. Het bevat de volgende ingrediënten:

1. Stop Ho
Voel je dat de spanning stijgt of je irritatiegrens bereikt is? Zeg tegen jezelf stop ho. Volg je ademhaling gedurende een 1/2 minuut. Voel hoe je in en weer uitademt. Raak je afgeleid? Laat de afleiding dan weer los en keer weer terug naar je ademhaling. Op deze manier kom je tot rust en kan je makkelijker spanning en irritatie loslaten. Wil je oefenen? Kijk dan eens naar deze ademhalingsoefening.

2. Wees mild
Wees mild voor jezelf en anderen. Je hoeft niet perfect te zijn, de ander hoeft perfect te zijn. Je hoeft niet het perfecte diner op tafel te zetten. Je huis hoeft niet volledig spic en span te zijn. Het gaat om het samenzijn. En om respect voor jezelf en elkaar te hebben. Als je dat hebt, dan wordt het een relaxter en fijn samenzijn.

3. Let it go
Krijg je alsnog nare opmerkingen van tante Mien over je diner of huis, laat het lekker los. Stuur de opmerking in gedachten retour met daarbij een liefdevolle gedachten voor haar. Je zult eens zien wat ze daar van opknapt ;-)

Ik wens je mooie feestdagen en alvast een heel mindful en gelukkig 2017 gewenst!